t Is eens wat anders: deze vol-au-vent maak je van konijn
De meeste mensen verwerken konijn standaard tot een stoofpotje. Maar je kan er zo veel meer kanten mee uit! Het magere vlees geeft bijvoorbeeld een gloednieuwe dimensie aan een good old vol-au-vent. Wedden dat je er wild van bent?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 parkkonijn
1 ui
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 stengels selder
2 wortelen
bosje tijm
250 g witte champignons, in partjes
1 el citroensap + enkele partjes citroen
bosje peterselie
500 g voorgekookte krieltjes
400 g gemengd gehakt
80 g bloem
100 ml room
boter
peper en zout
Zo maak je het:
Schil de wortelen en snij ze in stukken. Pel de ui en snij grof. Snij de selder in stukken. Pel de look. Doe alle groenten in een diepe pan. Leg er de stukken konijn bij. Voeg de tijm toe en giet er 2 liter water bij. Breng aan de kook en laat de bouillon 1 uur op een zacht vuur, met deksel, sudderen.
Kruid het gehakt met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Doe wat bouillon van het konijn in een pan en gaar hierin de balletjes. Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen. Pluk daarna het vlees van het konijn.
Bak het sjalotje in boter glazig. Voeg de krieltjes toe en roerbak 5 minuten. Doe er de champignons bij en bak nog eens 2 minuten. Schep er tot slot de gehaktballetjes onder en bak nog even verder.
Smelt 60 g boter en doe er de bloem bij. Roerbak 2 minuten. Giet er zoveel bouillon bij tot de saus begint in te dikken. Proef en kruid bij met peper en zout. Roer er de room en het citroensap onder.
Schep het konijnenvlees, de balletjes, krieltjes en de champignons onder de saus. Serveer met de citroenpartjes.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
-
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw