REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Coronacijfers blijven fors stijgen in ons land: voor het eerst sinds eind mei weer meer dan 1.000 Covid-patiënten in onze ziekenhuizen

Tussen 28 september en 4 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.595,4 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 64 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Ook in de ziekenhuizen zet de stijging zich door met gisteren 132 ziekenhuisopnames. Voor het eerst sinds eind mei tellen de Belgische ziekenhuizen meer dan 1.000 Covid-patiënten.

25 reacties

  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Eén van de heel grote problemen is dat we een liberale regering hebben. Alles in het voordeel van de economie. Corona heeft vrij spel omdat winkels ten allen prijze moeten open blijven. Anders draaien ze verlies. In principe ondervinden we momenteel allemaal een vorm van verlies en gebrek, want sociale contacten zijn belangrijk en nu fel gereduceerd. Spijtig om te moeten zeggen, maar nu moet gezondheid primeren. Corona verstoort ieders leven, niet alleen dat van ondernemers.
  • Aquila van Boxel

    4 jaar geleden
    Als je in het ziekenhuis terecht komt met Covid-19 heb je 20% kans om intensieve verzorging nodig te hebben. Dat was zo in het begin, op het hoogtepunt begin april en het is nog steeds zo. Wees voorzichtig.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Zijn dat nu effectieve personen die in het hospitaal liggen of is het een gemiddelde .Daar de mensen er nu niet meer uit geraken hoeveel er werkelijk besmet zijn ,in het ziekenhuis zijn opgenomen of in de covid afdeling liggen ,op intensieve liggen of gestorven zijn .Wees eerlijk en geef dec werkelijke cijfers .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Uit een grafiek kan men niet afleiden waar men besmet wordt. Maar zonder of met veel minder sociaal contact heb je veel minder kans. Het weer kan trouwens ook een rol spelen. Tijdens de droge hittegolf daalde het aantal besmettingen. Naarmate het weer kouder en vochtiger wordt en UV straling vermindert kan het virus langer overleven. In de lucht en op oppervlakken.
  • Frans Roosen

    4 jaar geleden
    Nadenkertje: als een goede (individuele) gezondheid iedere nieuwjaarsdag als voornaamste wens wordt geuit waarom maakt men het dan ondergeschikt aan puur egoïsme en aan ‘de economie’? Waarom stelt men dan de maatschappij bewust (want er is informatie voldoende voorhanden) bloot aan een enorm gezondheidsrisico?