Premier Alexander De Croo (Open Vld) en kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V) (r).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V) (r). © Photo News

Regering-De Croo bouwt gesloten centra in Zandvliet en Jumet

De Vivaldi-coalitie begint nog deze legislatuur met de bouw van twee centra om mensen zonder verblijfsrecht op te sluiten in afwachting van hun gedwongen uitzetting. Dat schrijft De Tijd.

46 reacties

  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Als Francken uitgeprocedeerde in een moderne gesloten instelling stak stond groen PS en SPA moord en brand te schreeuwen.Nu gaan ze akkoord met het bouwen van nieuwe opvangcentra.Groen draait met de wind het is bij groen om de poen is het te doen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het aantal illegalen in dit land wordt geschat op 200.000. En je kan niemand terug sturen als het land van oorsprong hem niet terug wil opnemen. Als je al kan aantonen van waar hij komt.
  • De Metsler Marc

    4 jaar geleden
    Nog een beetje van ons geld uitgeven nee meneer de croo direct de vlieger op onder begeleiding van het leger en direct terug. Ga is kijken hoe ze het doen in China daar gaan ze een andere gang mee en voor ze vertrekken foto's en vinger afdrukken maken en doorgeven aan het land van herkomst dat ze geen visum meer krijgen voor China , dat is werken.
  • Luc Janssens

    4 jaar geleden
    Waarom? Men stuurt toch niemand terug.
  • Bafpunt Strose

    4 jaar geleden
    Een 'gesloten vestiging om mensen zonder rechten te concentreren in afwachting van hun uitzetting': waar heb ik dat eerder gehoord? Ik zal maar al beginnen oefenen: "Vier happen, niks geen worst!"