Direct naar artikelinhoud
AntwerpenCoronavirus

Spoor Oost in Antwerpen: nu coronatestdorp, straks Sinksenfoor

Het coronatestdorp in Antwerpen.Beeld Photo News

In Antwerpen wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor het coronatestdorp. Dat bevindt zich nu op Spoor Oost in Borgerhout, maar die plek is niet ‘winterproof’, klinkt het bij de stad.

en

Het stadsbestuur stelt dat er een geschikte locatie gevonden is, maar welke dat is, zal allicht pas volgende week worden bekendgemaakt.

Op Spoor Oost vindt in november de uitgestelde Sinksenfoor plaats, maar het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) benadrukt dat het testdorp niet om die reden moet uitwijken. “Het was van bij het begin het plan om in de winter te verhuizen”, klinkt het. “We willen op zijn minst de medewerkers wat beschut kunnen laten werken als het koud en nat is.”

De nieuwe locatie zal zich nog steeds op het grondgebied van de stad Antwerpen bevinden en zou over dezelfde mogelijkheden beschikken als de huidige, onder andere op het vlak van capaciteit. In het testdorp kunnen mensen zonder (ernstige) symptomen terecht voor een Covid-test als ze bijvoorbeeld net terugkwamen uit een rode zone in het buitenland, ze een code ontvingen via een contactonderzoeker of ze een negatieve test nodig hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Je kan er zowel met de auto doorrijden als te voet of met de fiets langsgaan.