Koopadvies Deutsche Bank geeft aandeel KBC een boost

Het aandeel van KBC is bij de opening van de beurs donderdagochtend ruim 2 procent hoger gegaan na een koopadvies van Deutsche Bank.

De Bel20 ging donderdag bij de beursopening 0,7 procent hoger. Die stijging was onder meer te danken aan de grootbank KBC. Het aandeel van de bank steeg met ruim 2 procent na een koopadvies van Deutsche Bank. Het koersdoel werd opgetrokken van 54 naar 56 euro.

Telenet

Deutsche Bank gaf ook het aandeel van Telenet een bescheiden duwtje in de rug. Na een herhaling van het koopadvies ging het telecomaandeel bij de opening van de beurs 0,5 procent hoger.

Bpost moest dan weer terrein prijsgeven nadat de Britse financiële dienstverlener Barclays het postbedrijf van de kooplijst haalde. Het aandeel daalde met 1,2 procent.

Fastned

Het aandeel van het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned schoot donderdagochtend maar liefst 10 procent omhoog. Het bedrijf opent samen met Tesla een snellaadstation voor elektrische wagens in Duitsland.

Het aandeel van PostNL is voor de derde dag op rij gestegen. Bij de beursopening noteerde het aandeel 1 procent hoger. Die stijging kwam er na een koopadvies van Barclays.

De Euro Stoxx 50 kon een winst optekenen van 0,7 procent.

Meer