Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brouwers vragen cijfers om sluiting Brusselse cafés te staven: “In buurlanden blijkt net het tegendeel”

Ook de Belgische Brouwers mengen zich in het debat over de tijdelijke sluiting van de Brusselse cafés. De koepel van brouwerijen vraagt horecamaatregelen die gebaseerd zijn op cijfers, zonder onderscheid tussen cafés en restaurants. Statistieken uit de buurlanden tonen volgens de sectororganisatie aan dat de cafés "niet de grote boosdoener zijn".

19 reacties

  • Broeckhoven Chris

    4 jaar geleden
    Ook de sport cantines zouden beter moeten in het oog gehouden worden. Daar is het gevaarlijker dan een café.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Iedereen mengt zich in het gesprek, want iedereen vindt dat zijn sector niet verantwoordelijk is. Als iedereen gewoon zijn mond houdt en doet wat van hem verwacht wordt, zullen de maatregelen niet verstrengen, integendeel zelfs. Maar dat is teveel gevraagd van alle “mondige” egoïsten die zichzelf de allerbelangrijkste vinden en hun mening de enige juiste.
  • gustaaf carpels

    4 jaar geleden
    Men zou ab inbev toch een multi miljardair bedrijf Mee de toelagen aan de cafe's laten betalen inplaats van dat zij eisen gaan stellen wat we moeten doen we weten allemaal dat voor ab inbev een mensenleven niets betekent
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Egoïsten die enkel bezig zijn met geldgewin !
  • Yves Bauwens

    4 jaar geleden
    Brouwers vrezen omzetverlies én mensen die ze navenant zullen moeten ontslagen. Net zoals de café houders die hun job verliezen. Terechte vraag omdat het over werkgelegenheid gaat !