Ruim 1,8 miljoen wagens reden in 2019 op diesel, 1,65 miljoen op benzine.
Volledig scherm
Ruim 1,8 miljoen wagens reden in 2019 op diesel, 1,65 miljoen op benzine. © Shutterstock

Bijna 6 op 10 nieuwe wagens rijden op benzine

Het aantal personenwagens in Vlaanderen blijft jaar na jaar stijgen. De afgelopen dertien jaar steeg het aantal met 20 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Statistiek Vlaanderen. Opvallend is dat 6 op de 10 nieuwe wagens rijden op benzine.

20 reacties

  • Jimmy Helsen

    4 jaar geleden
    Over rekening rijden moeten ze ook niet beginnen, dat doen we namelijk al allemaal via de accijnzen op brandstoffen. Rijd je veel,  dan betaal je meer. Verbruikt je auto veel, dan betaal je ook meer. Rechtvaardiger kan het niet meer worden, toch?
  • Jimmy Helsen

    4 jaar geleden
    En alweer wordt de brave burger die de aanbevelingen van de regering volgt, gesjareld. Benzineprijs is alweer lekker duurder dan diesel. Waarom? Omdat er nu meer benzine auto's rondrijden. Meer mensen die ze kunnen bestelen. Herinner je je nog de zonnepanelen mop? Ik blijf gewoon voorttuffen met mijn dieseltje, en koop pas een andere nadat ik erdoor val, DAT is nog steeds het beste voor het milieu.
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Rekeningrijden is de enige oplossing om eerlijk ieder zijn deel te laten betalen, en ik zeg dit als E-rijder. Ik betaal 0 op dit moment. Een tweedehands Leaf of Kia kost quasi niets meer dus er is geen excuus, je kan hem zelf als 2e wagen nemen zodat je je benzine of dieselwagen alleen gebruikt voor als je meer dan 100km moet rijden. in mijn geval (15000E-km / jaar) is dat erg weinig.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ondertussen hebben ze de mensen toch weer liggen,tal van hebben zich al dik be-klaagd,doch er is goed nieuws.Duitsland heeft synthetisch brandstof ontwikkeld voor benzine- en dieselwagens.Zonder dat de motor dient omgebouwd rijden de huidige wagens er prima mee en de CO2 uitstoot,ja te verwaarlozen voor wie benijdt.Men is zich bewust dat "alles" E rijden quasi onmogelijk is.Dat E rijden niks gaat kosten, nopes,Staat zal inkomsten van21.5 milj./jaar niet laten,rekeningrijden komt eraan.
  • Peter Floren

    4 jaar geleden
    @Boris Paesen, ik heb mijn Diesel ook weg gedaan en mijn volgende zal weer benzine zijn. Wat je zegt klop, het verschil aan de pomp is groot, maar toen in mijn geval betaalde ik voor mijn dieselwagen veel meer wegentaks, veel meer verzekering en het onderhoud koste meer. Om een diesel terug te verdienen moet je dan ook langere afstanden afleggen die ik ook niet meer deed, vandaar hoeft een diesel voor mij niet meer. Moest ik er aan verdien zou ik het wel direct terug doen.