Brusselse cafébazen krijgen premie van 2.000 euro

De horecazaken die getroffen worden door de Brusselse maatregelen tegen het coronavirus krijgen een premie van 2.000 euro.

Veel horecazaken kregen woensdag een bittere pil te slikken toen de Brusselse regering nieuwe maatregelen aankondigde om het coronavirus in te dijken. Sinds donderdagochtend moeten bars en cafés verplicht de deuren sluiten voor een maand.

2.000 euro per gesloten bar, café of nachtclub

Minister-president Rudi Vervoort (PS) liet kort na de aankondiging weten dat er een financiële tegemoetkoming zou komen. Vandaag liggen er concrete plannen op tafel. Per gesloten bar, café of nachtclub krijgt de uitbater 2.000 euro.

Bovenop de premie komt er een vrijstelling van minstens één maand voor de huurders van de Regie der Gebouwen en het OCMW van de Stad Brussel die moeten sluiten.

Sportkantines

Ook de huurders van sportkantines van de Stad Brussel moeten deze maand geen huur betalen. Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel vraagt aan privéverhuurders en brouwers om hetzelfde te doen.

Horecamedewerkers die in de problemen komen door de genomen maatregelen kunnen ook terecht bij het OCMW.

In de rest van het land mogen de cafés openblijven, maar moeten ze vanaf vrijdag de deuren sluiten om 23 uur. De Vlaamse minister-president Jan Jambon liet eerder deze week al weten dat er geen financiële tegemoetkomingen komen voor de getroffen horecazaken in Vlaanderen.

Meer