Kabinetsmedewerker van Zuhal Demir (N-VA) overleden aan corona: “Het is onwezenlijk”

 ©  BELGA

Bron: belga, eigen berichtgeving

Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is overleden nadat hij positief had getest op corona. Heel het kabinet is in quarantaine gegaan en alle medewerkers worden getest. De minister zelf heeft intussen negatief getest, maar haar kabinetschef en chauffeur hebben wel positief getest. Dat staat te lezen op een Facebookpost van Demir.

Nadat eerder deze week de Waalse en Brusselse regering in quarantaine gingen na positieve coronatesten van respectievelijk Valérie De Bue (MR) en Sven Gatz (Open VLD), treft het coronavirus nu ook de Vlaamse regering, of toch minstens het kabinet van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

“Het coronavirus ontziet niemand”, zo schrijft Demir op Facebook. “Dat hebben alle medewerkers van ons kabinet en ikzelf gisteren aan de lijve ondervonden. Diep bedroefd hebben we plots afscheid moeten nemen van Walter, onze gewaardeerde kabinetsmedewerker. Hij testte positief op corona. Walter zei ons altijd dat hij binnen vier jaar met pensioen kon gaan. Het is onwezenlijk. We gaan Walter echt missen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kabinetsmedewerker Walter werd vorige week ziek, testte afgelopen weekend positief op het coronavirus en overleed woensdag. “Gezien het risico dat via Walter ook ander collega’s getroffen konden zijn door het coronavirus, is momenteel het volledige kabinet in quarantaine en wordt elke medewerker getest”, aldus Demir. “Enkele resultaten bleken al negatief. Maar mijn kabinetschef en chauffeur bleken positief. Andere collega’s worden nog getest of wachten op resultaat.”

“Mijn vriend en ik testten negatief. We blijven, zoals de maatregelen het voorschrijven, nog een tijdje in afzondering. De ministerraad van morgen zal ik digitaal bijwonen en ik werk digitaal verder. Het blijft onwezenlijk. Wanneer zoiets tragisch gebeurt, sta je als ploeg aan de grond genageld. We nemen de tijd om het verlies van Walter te verwerken.”

“Diep medeleven”

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits reageren aangeslagen. “Verschrikkelijk als het coronavirus zo dichtbij komt. Diep medeleven met zijn familie, vrienden en collega’s”, aldus Jambon. “Ik wil graag mijn medeleven betuigen met de familie en vrienden van de medewerker en met het kabinet van collega Demir”, zegt Crevits.

Op het kabinet van Crevits wordt voorlopig alvast niemand getest op Covid-19, omdat er de voorbije week geen fysieke contacten zijn geweest met de medewerkers van het kabinet-Demir die besmet bleken te zijn. “Als blijkt dat er toch nog anderen positief hebben getest en daar contact geweest is, zullen we wel testen”, klinkt het.(mtm, agy)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen