Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Kabinet Demir in quarantaine nadat medewerker overlijdt aan Covid-19

Vlaams minister Zuhal Demir.Beeld Photo News

Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is overleden nadat hij positief had getest op corona. Heel het kabinet is in quarantaine gegaan en alle medewerkers worden getest. De minister zelf heeft intussen negatief getest, maar haar kabinetschef en chauffeur hebben wel positief getest. Dat staat te lezen op een Facebook-post van minister Demir.

en

Nadat eerder deze week de Waalse en Brusselse regering in quarantaine gingen na positieve coronatesten van respectievelijk Valérie De Bue (MR) en Sven Gatz (Open Vld), treft het coronavirus nu ook de Vlaamse regering, of toch minstens het kabinet van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

In een bericht op Facebook legt de N-VA-minister uit dat een kabinetsmedewerker is overleden nadat hij positief had getest op corona. “Het coronavirus ontziet niemand. Dat hebben alle medewerkers van ons kabinet en ikzelf gisteren (woensdag, red.) aan de lijve ondervonden. Diep bedroefd hebben we plots afscheid moeten nemen van Walter, onze gewaardeerde kabinetsmedewerker. Hij testte positief op corona.”

Er is meteen beslist om het volledige kabinet in quarantaine te plaatsen en alle medewerkers te laten testen. “Enkele resultaten bleken al negatief. Maar mijn kabinetschef en chauffeur bleken positief”, aldus Demir. Andere collega’s worden nog getest of wachten op resultaat.

Zelf heeft Demir negatief getest. “We blijven, zoals de maatregelen het voorschrijven, nog een tijdje in afzondering. De ministerraad van morgen (vrijdag, red.) zal ik digitaal bijwonen en ik werk digitaal verder.”

De minister is aangedaan door het verlies van haar kabinetsmedewerker. “Het blijft onwezenlijk. Wanneer zoiets tragisch gebeurt, sta je als ploeg aan de grond genageld. We nemen de tijd om het verlies van Walter te verwerken”, klinkt het. 

Het coronavirus ontziet niemand. Dat hebben alle medewerkers van ons kabinet en ikzelf gisteren aan de lijve...

Geplaatst door Zuhal Demir op Donderdag 8 oktober 2020