Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Indrukwekkende Démare degradeert tegenstand en wint z’n tweede Giro-rit

GiroArnaud Démare (Groupama-FDJ) sprintte met veel overmacht naar winst in de zesde etappe van de Ronde van Italië. In een oplopende finale had de Franse kampioen met voorsprong de meeste punch in de benen. João Almeida (Deceuninck-Quick.Step) trekt morgen opnieuw de roze trui aan. Het is de tweede ritzege van Démare in deze Giro.

0 reacties

  1. KIJK. Jumbo-Visma (op roze sokken) aan het feest, de sprint van Cavendish en valpartij in laatste meters: dé momenten van de slotrit
    6

    KIJK. Jum­bo-Vis­ma (op roze sokken) aan het feest, de sprint van Cavendish en valpartij in laatste meters: dé momenten van de slotrit

    De slotrit van deze Giro verliep zoals verwacht: de roze trui dronk met z’n ploeg (allemaal gehuld in passende roze sokken) een glaasje champagne, de tegenstanders kwamen met felicitaties en aan het eind won een sprinter. Mark Cavendish was de afmaker van dienst, met hulp van z’n goede vriend Geraint Thomas. In de Britse sprinter z’n zog gingen er nog een aantal zwaar tegen de grond. Ook dat was een constante in deze Ronde van Italië: valpartijen. De hoogtepunten van de slotrit in deze Giro kan u in bovenstaande video bekijken.
  2. Favoriet Geoghegan Hart breekt linkerheup bij zware val, Thomas en Roglic komen met schrik vrij
    1

    Favoriet Geoghegan Hart breekt linkerheup bij zware val, Thomas en Roglic komen met schrik vrij

    Is de 106de Giro vervloekt? Zo lijkt het wel, want na onder anderen Remco Evenepoel verloor de Ronde van Italië ook vandaag een van de favorieten. Tao Geoghegan Hart (28) ging tijdens de elfde etappe zwaar tegen de grond en moest met een ambulance afgevoerd worden. Onderzoeken brachten een breuk in de linkerheup aan het licht. Ook rozetruidrager Geraint Thomas en Primoz Roglic waren bij de val betrokken, maar zij konden wél verder.