Helga Wauters.
Volledig scherm
Helga Wauters. © AFP

Belgische anesthesiste veroorzaakt dood van zwangere vrouw: “Alcoholisme was niet te verzoenen met mijn werk”

“Alcoholisme was niet te verzoenen met mijn werk.” Dat gaf Helga Wauters (51) toe op de eerste dag van haar proces in het Franse Pau. De Belgische anesthesiste staat terecht voor onvrijwillige doodslag na de tragische dood van een 28-jarige zwangere vrouw op de kraamafdeling waar ze werkte in september 2014. “Ik zal dit overlijden mijn hele leven met me meedragen", klonk het.

7 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Euhm, en wat met de collega's die verklaarden dat ze naar alcohol rook? Waarom heeft niemand die vrouw huiswaarts gestuurd en om een nuchtere anesthesist gevraagd? Waarom al die medische ordes en overkoepelende organen als het ene ziekenhuis niet weet dat ze in een paar andere is ontslagen wegens ernstige fouten gelinkt aan drankmisbruik? Ik vraag me oprecht af hoe zoiets in vredesnaam mogelijk is?
  • Elisa deJong

    4 jaar geleden
    De orde der artsen had ook beter moeten onderzoeken.. dan was eerder opgetreden..
  • Bart Timperman

    4 jaar geleden
    Wat heeft het voor zin zo iemand drie jaar in de cel te stoppen. Beter een verplichte ontwenning en therapie en als straf enkele jaren als vrijwilliger helpen
  • Leen Demeyer

    4 jaar geleden
    Neem verantwoordelijkheid.
  • Guillaume Buelens

    4 jaar geleden
    Pure moord, alcohol en werken of rijden dat deugd niet. Dit is pure moord zwaarste straf aub en zeer zware vergoeding voor de kleine kapoen die NOOIT zijn mama zal kennen.