IBM trekt Wall Street in het groen

De Amerikaanse beurzen gaan positief van start. IBM zijn hernieuwde focus op clouddiensten, gaat stevig hoger en heeft de rest mee in zijn kielzog.

De grote indexen starten op donderdag met elk zowat een half procentje winst ten opzichte van woensdag. De S&P 500 deed dat het best met 0,7 procent winst.

Een uitstekend beginrapport komt er van IBM. Dat splitst een deel van zijn activiteiten af en gaat grotendeels focussen op clouddiensten. Het aandeel trekt meer dan 7 procent aan.

Daarnaast nemen ook de luchtvaartaandelen de hoge vlucht. United Airlines klimt met 2,9 procent en American Airlines doet er 3,4 procent bij. Delta Airlines springt 2 procent hoger. Alaska Air Group is de beste van de klas met maar liefst 6 procent erbij.

Onderaan de tabel doet farmagroep Amgen een stapje achteruit. Amgen moet verder onderzoek naar Galactic-h, een middel tegen acute hartdood bij een bepaald type hartfalen, staken. Het medicijn, gemaakt in samenwerking met Cytokinetics, werkt niet. Het aandeel zakt 4 procent.

Ook Domino’s zit in de verliezende hoek vandaag. De pizzabakker verliest 7 procent. Verwacht wordt dat de grootste pizzaleverancier ter wereld vandaag kwartaalresultaten neerlegt, en dat die ondanks de coronacrisis behoorlijk goed zullen zijn.

Het is ook uitkijken naar AMD. De videokaartenmaker heeft vandaag een persconferentie klaarstaan. Verwacht wordt dat AMD de banden aanhaalt met Taiwanese halfgeleidergroep TSMC. Het aandeel stijgt alvast met 0,5 procent.