Wibra België failliet verklaard: 439 mensen verliezen hun baan

Wibra België is donderdag failliet verklaard. 439 mensen verliezen hun baan, zo is bevestigd bij het bedrijf en in vakbondskringen.

tg, mtm

De Ondernemingsrechtbank van Gent (afdeling Dendermonde) heeft vandaag het voorstel van Wibra België afgewezen om binnen het kader van de gerechtelijke reorganisatieprocedure een doorstart te kunnen maken met 36 winkels en 183 medewerkers. Wibra België wordt zo in de richting van een faillissement geduwd, zegt de directie. Later op de dag werd dat faillissement ook bevestigd. In totaal verliezen 439 mensen hun baan.

Wibra België was zwaar verlieslatend. Eind juli vroeg het bedrijf de gerechtelijke reorganisatie aan. De keten wilde met 36 van de 81 winkels, het hoofdkantoor in Temse en 183 van de huidige 439 medewerkers een doorstart maken. Maar dat wees de rechtbank volgens de vakbond nu af. “Er komt een einde aan de gerechtelijke reorganisatie die eind juli door Wibra België werd aangevraagd en erop gericht was om met een substantieel deel van de winkels en het personeel een doorstart te kunnen maken”, zegt woordvoerder Maarten Hagg

“We betreuren dit vonnis”, stelt Bas Duijsens, gedelegeerd bestuurder van Wibra België. “Het is altijd onze bedoeling geweest om een snelle doorstart te kunnen maken en zo veel mogelijk jobs te redden. We beseffen dat dit hard aankomt bij onze medewerkers, aangezien velen onder hen al lang bij ons actief zijn en dat ze zich in de afgelopen weken zijn blijven inzetten voor Wibra, ondanks de grote onzekerheid over hun toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER