Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Ministerieel besluit bevestigt: maximaal 4 mensen aan tafel op café, 10 op restaurant

Het ministerieel besluit over de nieuwe coronamaatregelen die vanaf morgen in heel België in werking treden, is vandaag gepubliceerd in het Staatsblad. Het bevestigt dat in cafés maximaal vier mensen aan een tafel mogen zitten (tenzij van eenzelfde huishouden) en dat die om 23 uur de deuren moeten sluiten. In restaurants kunnen tafels tot tien personen en is het sluitingsuur 1 uur 's nachts.

13 reacties

  • Syl ploy

    4 jaar geleden
    Ploysyl Stop toch ns met de horeca te viseren , de logica van de regels gaat volledig t verstand te boven. Teamsporten zijn gewoon toegestaan, op de werkvloer met je collega’s geen enkel probleem, lekker shoppen in volle winkels prima, teveel om op te noemen waar je meer bloot staat aan besmetting als in de horeca waar al na de lockdown extra maatregelen zijn getroffen om zoveel mogelijk risico te beperken. Of is iedereen die helaas besmet is een kroegloper , bejaarden, politici !?
  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    School 1000de leerlingen samen is om probleem vragen sluiten is de beste openie is gewoon een broeihaard
  • Jan Schrauwen

    4 jaar geleden
    Als ik vandaag dan nog lees in de krant hoe sciensano aangeeft hoe je thuis een etentje organiseert met de 4 nl. afstand voorzien, nl een stoel ertussen dan roept de 10 in een restaurant nog meer vragen op. En ik sluit niet uit dat sommige restauranthouders strenger gaan zijn dan de regel, dit was ook zo tijdens de eerste golf.
  • Koen Breems

    4 jaar geleden
    Pure discriminatie + wie bewijst dat de café-gasten verspreiders zijn Laat cafés toch eens open , die mensen moeten ook hun brood verdienen net zoals restauranthouders “Onze” regering neemt weer maatregelen die er niet op trekken Of ge sluit alles of ge laat het open Veel cafés hebben geïnvesteerd om het Corona-proof te houden Straf die enkelingen die zich er niet kunnen aan houden
  • Kristof Kesteloot

    4 jaar geleden
    Beste Linda, binnen in de bpost gebouwen is er wel degelijk een plicht tot dragen van mondmasker hoor. Op pakweg hun fiets dragen postbodes deze dan niet. Maar er is bij mijn weten ook geen plicht hiervoor op straat. Wat doet u van job als u wel constant een mondmasker draagt?