Wall Street sluit hoger met groeten van IBM

Op de Amerikaanse beurzen is het kalm bij de avondbel, de grote indexen sluiten voorzichtig positief.

De Dow Jones sloot met 0,4 in de plus. Op de Nasdaq kwam er bijna een procent bij, en de S&P 500 ging 0,8 procent hoger.

Leken de beurzen zich eerder deze week te buigen over het stimulus-vraagstuk, dan lijkt die vraag grotendeels beantwoord. Geruchten over geld deden Wall Street vooral uitgebreid de schouders ophalen.

IBM was koning van de beurs vandaag. Met een stijging van 5 procent was het de grootste van de grote jongens. IBM splitst binnenkort afdeling af en gaat zich focussen op de cloud. Het aandeel gaat ruim 5 procent hoger, u leest hier alles over de toekomstplannen.

McDonald’s dan, lost de belofte van een aangehouden of verhoogd dividend in. Er komt zomaar 3 procent bij, de volle 4 dollarcent. Corona is lief geweest voor McDonald’s, zeker in het land van de drive-through. De omzet ging met 4,6 procent omhoog in de VS en daalde net iets minder in de rest van de wereld. Dividend kwam er wel dus wel, maar wel degelijk op dieet.

Investeringsbank Morgan Stanley heeft dan weer een megadeal gesloten en eet investeerderbedrijf Eaton Vance op. Het gaat om een contract van 7 miljard, het aandeel van Eaton Vance gaat dan ook kort door het plafond en stijgt met 48 procent.

Tenslotte deed ook Rolls Royce Holdings het prima. Met een sprong van 28 procent beloont de investeerder een aankomende kapitaalronde.

In het rood vandaag: Amgen gaat 7 procent naar beneden nadat een middel tegen hartfalen in het laatste stadium moet afgebroken worden. En Domino’s, van de pizza, heeft er een prima kwartaal opzitten, maar vangt toch coronaklappen.

Meer