Volgens Proximus is de keuze gebaseerd op technologische, operationele, financiële en milieugerelateerde criteria.
Volledig scherm
Volgens Proximus is de keuze gebaseerd op technologische, operationele, financiële en milieugerelateerde criteria. © Photo News

Proximus en Orange bevestigen keuze voor Nokia en Ericsson bij uitbouw 5G-netwerk

Het nieuws was donderdagavond al uitgelekt, maar wordt nu vrijdag voor beurs bevestigd: zowel Proximus als Orange kiezen bij de uitbouw van hun 5G-netwerk voor supersnel mobiel internet in ons land voor het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson, en niet voor het Chinese Huawei.

5 reacties

  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Zoals het hoort: waar mogelijk Europees kopen. Goed voor de economie (zeker nu) en de tewerkstelling. In China komen onze bedrijven ook niet aan de bak, je bent verplicht om er een “lokale partner” te nemen die niets doet maar wel de helft van de opbrengsten incasseert. Over de corruptie zullen wij het niet eens hebben. Zal hen leren...
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    En welke gevolgen gaat dat hebben voor diegene die een smartphone van huawei hebben?
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Dat moest gebeuren door “strenge veiligheidsvoorwaarden op te leggen om niet-wenselijk gebruik te voorkomen”, verklaarde toenmalig minister van Telecommunicatie Philippe De Backer (Open Vld). Huawei wordt gewoon geboycot door de Amerikanen en de EU alsook België durven er niet tegen ingaan, ze moeten gedwee de USA volgen! Dat is de echte reden! Huawei heeft relatief goedkope en prachtige Android- en Windows Phone 8-smartphones en tablets en dat is een dikke USA concurrent! USA first !
  • Petra Segers

    4 jaar geleden
    Dan kopen de chinezen binnen een paar jaar Nokia of Ericsson over en hebben ze ook alle data in handen.
  • Christian Eeckhout

    4 jaar geleden
    Gezien de vele “incidenten “ van de laatste jaren, waaruit telkens blijkt dat er degelijk een oorzakelijk verband kan gelegd worden met China, is voor Europa de tijd aangebroken om de navelstreng met China te doorbreken en terug minder / of niet meer afhankelijk te zijn van hen .