Direct naar artikelinhoud
Gerecht

Man achter ‘Eveline’ is vrijgelaten onder voorwaarden

Sean Dhondt, Peter Van de Veire en Stan Van Samang.Beeld Qmusic, VRT, Belga

G. R., de verdachte in het dossier over de naaktfoto’s van verschillende BV’s, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat wordt bevestigd door zijn advocaat. De 27-jarige Gentenaar was eerder deze week onder aanhoudingsbevel geplaatst. 

en

De jongeman heeft bekend dat hij met een vals profiel verschillende BV’s in de val heeft gelokt en hen ertoe heeft verleid hem expliciete foto’s en filmpjes te sturen. Die gaf hij door aan een 22-jarige vriend, die ze vervolgens via verschillende kanalen verspreidde. De 22-jarige vriend was ook opgepakt, maar werd eerder al vrijgelaten onder voorwaarden.

G. R. was niet aan zijn proefstuk toe. Toen hij in het middelbaar zat, probeerde hij al een van zijn mannelijke leerkrachten te catfishen. Gregory R. gaf zich op internet uit voor iemand anders en probeerde een naaktfoto van de leraar te ontfutselen. Die doorzag de val en stapte naar de politie. Maar er was toen te weinig bewijs om G. R. voor de rechtbank te brengen.

Recentelijk gebruikte hij dezelfde techniek om aan pikante foto’s van VTM-gezicht Sean Dhondt (36), zanger Stan van Samang (41) en presentator Peter Van de Veire (48) te geraken. De drie liepen met hun ogen open in de val van Eveline, zoals de Oost-Vlaming zichzelf noemde. 

Volgens Het Laatste Nieuws had G. R. nooit de bedoeling om bekende Vlamingen geld af te troggelen. Volgens zijn verklaring kickt hij gewoon op mooie, blote mannen.