Zalando uitblinker op groene Europese beurzen

De Europese beurzen starten de dag met winst. Het Brusselse sterrenpeloton Bel20 wint 0,57 procent. Ruimer in Europa staat vooral webwinkel Zalando in de schijnwerpers.

Telecombedrijven Proximus en Orange willen voor de bouw van het 5G-netwerk in België en Luxemburg overwegend samenwerken met het Finse Nokia, ten koste van het Chinese Huawei – dat ons 4G-netwerk leverde. Dat melden beide bedrijven voorbeurs. Proximus gaat 1,42 procent hoger in Brussel, Orange doet er 1,22 procent bij in Parijs.

Jefferies tempert het enthousiasme voor Ahold Delhaize. Het beurshuis haalt de supermarketen van de kooplijst en geeft een ‘houden’-advies. Eén van de redenen is de verwachting dat de supermarktaankopen – na een explosief jaar door de coronapandemie – in 2021 weer naar een normaler peil zullen gaan. Het aandeel dikt 0,2 procent aan in Amsterdam.

Zalando is nog positiever gestemd over zijn resultaten. Door de coronacrisis wordt veel meer online geshopt en daar profiteert de Duitse modewinkel van. De winstverwachting wordt nu opnieuw naar boven bijgesteld, na een ‘buitengewoon sterk en winstgevend’ derde kwartaal. Voor dit jaar rekent Zalando nu op een aangepaste brutowinst van 375 miljoen tot 425 miljoen euro. Het aandeel klimt 4,89 procent.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is de transactie rond. De beursuitbater Euronext heeft er een index bij. Hij neemt de Italiaanse beurs over van eigenaar London Stock Exchange (LSE) en heeft daar 4,3 miljard euro voor over. Het aandeel van Euronext wint 0,78 procent.

Meer