Jan van de Vijver
Volledig scherm
© Jan van de Vijver

Ine Van Wymersch (40), jongste topmagistraat van het land, schrijft levensverhaal van vrouw die euthanasie plant. “Ik heb vaak tegen mezelf gezegd: ‘Ine, probeer haar níét te redden’”

Thuis is ze moeder van vier kinderen, op de werkvloer jongste topmagistraat van het land, en sinds deze week ook auteur. Ine Van Wymersch (40) schreef ‘Als je wieg op drijfzand staat’: het beklijvende, op waarheid gebaseerde verhaal van een vrouw op weg naar euthanasie. 

3 reacties

  • Gil Groenewijn

    4 jaar geleden
    Zoals ik het haar hoorde vertellen op tv, prachtig verhaal , zeer menselijk gebracht . En zeg nu nog wat een charmante en vooral zeer kundige procureur het is . Geen ivoren toren procureur . Niet bang de zaken te benoemen waar het scheef loopt. En oplossingen weet ,helaas ze ook niet altijd kan 'toveren '.
  • Albain Van Eycke

    4 jaar geleden
    Werkelijk een topvrouw, zeer goede magistraat en nu ook nog auteur. Proficiat mevrouw Van wymersch.
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Euthanasie zou wat soepeler moeten worden toegepast. Indien 2 of meerdere dokters in alle eerlijkheid vinden dat er geen menswaardig leven meer is. Onze zorgcentra liggen vol met mensen die leven als een plant, die massa's geld kosten en de zorgcentra overbelast; Een dier laar men inslapen als het geen toekomst meer heeft , waarom kan dit voor een mens niet? Hierbij wil ik wel degelijk rekening met nabestaanden die de patiënt verder willen laten "leven".