David Beasley, topman van het 'World Food Programme' van de Verenigde Naties.
Volledig scherm
David Beasley, topman van het 'World Food Programme' van de Verenigde Naties. © AFP

Nobelprijs voor de Vrede gaat naar Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties

De Nobelprijs voor de Vrede 2020 is toegekend aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Dat heeft het Noorse Nobelcomité bekendgemaakt na een keuze te hebben gemaakt uit meer dan tweehonderd voorgedragen personen en meer dan honderd organisaties.

23 reacties

  • Dumon Christiana

    4 jaar geleden
    Zou Jean West daarom al een boterham minder gegeten hebben?
  • Jean West

    4 jaar geleden
    En de volgende jaren is er dan weer meer voedsel nodig want dan zijn er alweer een hoop kinderen op de wereld gezet. Al van in de jaren 60 weet ik niets anders dat er geld ingezameld word voor de hongerige kindjes.
  • patrick demaeght

    4 jaar geleden
    @serge, ik dacht niet dat Obama de oorlogen gestart was...mss Bush en Co
  • Ben Van Haeken

    4 jaar geleden
    Beste Bart Vanbecelaere, Een gevolg van burgeroorlogen (zoals bv Jemen) is voedseltekort/hongersnood. Dit gevolg gaan verdraaien naar een oorzaak om een punt of stelling te gaan bewijzen of een link te kunnen leggen, is al te makkelijk en desinformatie (ongeacht welke overtuiging er ook meespeelt).
  • Jan De Metsenaere

    4 jaar geleden
    Tja dat lijkt een heel goede keuze, maar velen zien honger stillen wat kan je daar nu mee misdoen. Wel als deze organisatie in een regio komt heb je enkele jaren later geen enkele boer meer in de regio,wie gaat betalen voor voedsel als het gratis is? Nadat deze organisatie komt gaat ze meestal nooit meer weg...