Bartender Bart Mertens nam 11 cola’s onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
Bartender Bart Mertens nam 11 cola’s onder de loep. © Steven Richardson

Welke cola smaakt het lekkerst? Wij testen 11 soorten: “Voor de helft van de prijs heb je al een waardige vervanger voor Coca-Cola”

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week op het menu? Cola! De Belg is een cola-liefhebber pur sang. Zo kiezen maar liefst 6 op de 10 resoluut voor het zwarte goud, als ze frisdrank drinken. Maar welke cola smaakt nu het lekkerst? Overtreft Coca-Cola de supermarktcola’s? Bartender Bart Mertens, geschoold aan de gerenommeerde European Bartender School in Londen, proefde 11 verschillende cola’s en ging op zoek naar het recept van de perfecte cola. “Sommige smaken even kruidig als Coca-Cola, andere zijn puur water.”

49 reacties

  • Anita Merckx

    4 jaar geleden
    Voor mij enkel de enig echte Coca-Cola.niet de zero of licht nee nee.je moet mij geen ander geven want de geur alleen al onderscheid ik van de echte.en ja hoor heb andere geprobeerd maar heb er een nasmaak van.voor mij de enige echte Coca-Cola.
  • Guy Van der Beken

    4 jaar geleden
    Hoe je het draait of keert, gezond is het niet....
  • Natascha Cattoor

    4 jaar geleden
    Echte cola onderscheid je van alle nep cola. Kan het echt niet drinken die light of met minder cafeïne laat staan van Aldi of Lidl is precies water met iets toegevoegd waar je mottig van wordt
  • Eric Van Gestel

    4 jaar geleden
    Liever Pepsi dan die suikerbrol van Cola ! :D
  • Liesbeth Tippels

    4 jaar geleden
    Er bestaat geen vervanging voor het origineel, ze komen er zelfs nog niet bij in de buurt, misschien ooit eens in eenzelfde opslag gestaan, maar meer niet.