Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Besmettingen op week tijd bijna verdubbeld in Vlaamse woonzorgcentra, steeds meer ouderen lopen coronavirus op

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de woonzorgcentra neemt weer toe. Dinsdag hadden vier op de duizend rusthuisbewoners in Vlaanderen, negen op de duizend in Wallonië en twaalf op de duizend in Brussel een bevestigde coronabesmetting, zei Steven Van Gucht, interfederaal woordvoerder over het coronavirus, op de persconferentie van het Crisiscentrum. In de Vlaamse woonzorgcentra is het aantal besmettingen op één week tijd bijna verdubbeld. Ook in de algemene bevolking valt op dat het aantal besmettingen bij ouderen aan het toenemen is.

6 reacties

  • Heidi Bauweraerts

    4 jaar geleden
    Het ergste is dat mensen die getest zijn niet naar huis rijden om in quarantaine te gaan. En gewoon tot 2 of 3 maal nog op bezoek gaan in rvt. Tot ze resultaat te horen krijgen dan ist oei ik ben positief gevolg kan je al raden zeker. Idd bewoner rvt is besmet. Hoe komt dat nu toch . En wie krijgt de schuld idd het personeel. Maar daar is nog niemand positief getest.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Met dank aan de studenten enkele weken geleden in Gent en gisteren in Leuven.
  • Bart De Graeve

    4 jaar geleden
    Ja, en maar lopen wenen dat je de kleinkinderen wil zien en dat je opgesloten zit. Mensen denken toch niet na he.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Omwille van onze levenskwaliteit moet er dringend meer ingezet worden op de uitgebreiding van mantelzorg voor wie dat wenst. Werking van RVT's kost ook geld en ze kunnen niet voldoen aan kwaliteitszorg in corona tijden.
  • Michel Gilson

    4 jaar geleden
    Studenten hebben gisteren geweldig gefeest, gaan vandaag terug naar papa en mama die overmorgen bij pépé en mémé op bezoek gaan ... en de cirkel is rond !