(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Deze verschillen stelt Sciensano vast tussen opgenomen coronapatiënten in eerste golf en periode daarna

Sinds maart al woedt Covid-19 in onze samenleving en belanden mensen met het virus in het ziekenhuis. Tussen de eerste golf (van maart tot 22 juni) en de periode nadien (23 juni tot 14 september) tekende Sciensano beduidende verschillen op met betrekking tot het profiel van de coronapatiënten die gehospitaliseerd werden. Steven Van Gucht lichtte de vaststellingen vanmiddag toe op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Conclusie? Afgelopen zomer waren de Covid-19-patiënten gemiddeld jonger en minder zwaar ziek.

10 reacties

  • jeff thys

    4 jaar geleden
    En dat allemaal door het eten van vleermuizen
  • Noppe Bart

    4 jaar geleden
    In maart gingen we tot 2000 besmettingen per dag, maar lagen er op de piek 8000 mensen in het ziekenhuis. Vandaag zijn we al veel langer aan het stijgen dan toen, zitten we al aan 3500 besmettingen per dag, maar liggen er "slechts" 1200 mensen in het ziekenhuis. Cijfers van Sciensano. Is het virus dan 12 x zwakker geworden?? Is al die paniek nog wel nodig. Dat vraagt het Robert Koch Institut in Duitsland zich ook af trouwens.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Ronald Van Ee En waarom ga je alle studenten over dezelfde kam scheren? Het overgrote merendeel blijft mooi thuis of op kot en volgen online les. Degene die toch op café gaan of clubavond hebben, die volgen mooi alle regels en zijn voorzichtig. Een kleine minderheid veegt er zijn voeten aan. Zij besmetten dan de mensen die voorzichtig zijn maar toch fysiek in de les (moeten) zitten. Het is allemaal iets genuanceerder dan "X zijn de schuldigen".
  • Werner Heremans

    4 jaar geleden
    Als de jongeren toch niet willen luisteren kan je de cafe's in alle studentenbuurten maar beter sluiten voor een paar maanden .Een andere oplossing lijken ze toch nooit te accepteren.
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is het niet zo verbazend dat studenten er hun voeten aan vegen !ze horen en lezen elke dag dat het voor jongeren zelf niet eens zo erg is !maar het zijn wel dragers van het virus en verspreiden het even vlot als hun pinten leeg geraken !