Woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen. © RV

“Huis met 6 slaapkamers, tuin én vijver voor 324.000 euro”: zoveel kost een woning in jouw provincie én dit mag je verwachten voor die prijs

Het voorbije kwartaal steeg de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tot een recordbedrag van 303.243 euro. Op jaarbasis werden huizen maar liefst 16.000 euro duurder, zo blijkt uit cijfers van notaris.be. Maar hoe zit het in jouw provincie? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zocht het uit en ging op zoek naar woningen die je voor de gemiddelde prijs kunt kopen. “In Limburg betaal je gemiddeld 255.531 euro voor een woning, verkas je naar Brussel dan betaal je maar liefst het dubbele.”

7 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Voor die prijs kan je beter zelf bouwen. En dat bespaart je voor ongeveer even veel geld een hoop renovatiekosten. Het huis beantwoordt aan de nieuwe normen. En zal veel minder vlug in waarde afnemen. Een gerenoveerd huis uit 1950 blijft een oud huis en zal in 2050 veel meer in waarde gedaald zijn dan een nieuwbouw van 2020.
  • walther truyens

    4 jaar geleden
    DE hoge prijzen liggen aan de overheid , er zijn meer kosten aan de verkaveling , wateropvang enz , tevens moet de verkavelaar gronden  van deze verkaveling ter beschikking stellen , wat allemaal doorgerekend worden aan de kopers , de gronden slaan daarom niet op maar de de oppervlakte wordt een derde kleiner  , en dan begint het de isolatienormen en verluchting kost een smak geld de aansluiting van water ,elektriciteit , tel ,internet kost stukken van mensen ,dat mag allemaal van de politiekers
  • Jan Kerkhof

    4 jaar geleden
    Deze week een prijsberekening van ons huis laten maken, als ik voor die prijs zou verkopen krijg ik de belastingen achter m'n broek wegens onverantwoord lage verkoopsprijs... De langs die weg verkregen prijsinfo is verre van betrouwbaar!
  • Fonske Beys

    4 jaar geleden
    Met de komst van vastgoed makelaars is huur en koop onbetaalbaar geworden .
  • Mimo mobo

    4 jaar geleden
    Huizen zijn op 30 jaar tijd x4 x5 duurder geworden maar lonen zijn niet x5 geworden corectie op komst ?