©  Photo News

REACTIES. Van Aert en Van der Poel over afgelasting Parijs-Roubaix: “Ik keek er enorm naar uit”

Het is voor het eerst sinds 1943 dat er geen Parijs-Roubaix wordt gereden. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de koers niet gehouden in 1940, 1941 en 1942. Mathieu van der Poel toont begrip voor de afgelasting van Parijs-Roubaix, maar vindt het uiteraard erg jammer: “Ik keek er enorm naar uit...”

LEES OOK: Geen Parijs-Roubaix: kasseiklassieker officieel afgelast

“Dit is uiteraard bijzonder jammer. Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de Helleklassieker af te kunnen werken”, zucht de Nederlandse kampioen. “We hadden normaal volgende week woensdag een verkenning gepland met het team. Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn vijfde monument moeten worden dit seizoen. Het is jammer dat ik dat rijtje niet zal kunnen volmaken en moet wachten tot 2021 om deze legendarische wedstrijd te kunnen rijden.”

“Door de afgelasting neemt het belang van de komende wedstrijden, met respectievelijk Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen alleen maar toe. Anderzijds blijkt dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik aan mijn programma toe te voegen, de juiste was.” 

Wout van Aert: “Kleine troost dat ik al mooie overwinningen heb behaald”

“Het is natuurlijk een grote teleurstelling aangezien Parijs-Roubaix een van mijn lievelingskoersen is”, reageert Wout van Aert (Jumbo-Visma) in een videoboodschap. “Ik heb héél hard gewerkt om tot en met Roubaix goed te zijn. Nu zal het seizoen een week korter zijn en resten er nog maar enkele doelen. Vooral de Ronde van Vlaanderen natuurlijk. Voor mij is het toch een kleine troost dat ik al heel wat mooie overwinningen heb behaald en een mooi seizoen heb gehad. Ik heb de afgelopen weken geïnvesteerd door enkele koersen te laten schieten om goed zijn de komende weken en dat wil ik niet zomaar verloren laten gaan. Ik ben dus extra gemotiveerd om van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem iets te maken. Hopelijk gaan die koersen gewoon door, met goede maatregelen. Roubaix zal in 2021 weer een van mijn grote doelen zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel en Van Aert waren uiteraard niet de enigen die reageerden. Florian Sénéchal, een Nordist van Deceuninck – Quick-Step is eveneens heel ontgoocheld. “Want dit gaat de evolutie van de epidemie niet afremmen. Het is vooral het gedrag van de algemene bevolking dat hier schuld treft, het zijn niet de bars, restaurants of organisatoren van evenementen die de gevolgen moeten dragen van het gebrek aan burgerschap...”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(hc, vml)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen