Betaalbedrijf van Twitterbaas koopt voor 50 miljoen dollar aan bitcoin

Het Amerikaanse betaalbedrijf Square van stichter-CEO Jack Dorsey, ook de topman van Twitter, koopt voor 50 miljoen dollar aan bitcoin. ‘We willen leren en participeren’, zegt het bedrijf.

Jack Dorsey is een grote believer in bitcoin en argumenteerde vorige maand nog dat de cryptomunt tot de standaardmunt kan uitgroeien voor online transacties.

Zijn beursgenoteerde betaalbedrijf Square, waar hij net als bij Twitter de CEO is, voegt de daad bij het woord en kocht 4.709 bitcoin voor een totaalbedrag van circa 50 miljoen dollar, zo meldt Square in een persbericht. De hoofdkwartieren van Square en Twitter in San Francisco liggen overigens vlakbij elkaar.

Square, dat een app op de markt heeft waarmee cryptohandel mogelijk is, zegt ’te geloven dat cryptocurrency een instrument is van economische ‘empowerment’ en een manier biedt voor iedereen om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem.’ De belegging is verhoudingsgewijs wel beperkt. Het komt neer op 1 procent van Squares totale activa.

Geloofwaardigheid

‘Wij geloven dat bitcoin het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden’, zegt financieel directeur Amrita. ‘Naarmate de aanvaarding toeneemt, willen we op een gedisciplineerde manier leren en deelnemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze belegging een stap in die reis.’

Na de aankondiging, die de geloofwaardigheid van de cryptomunt een boost gaf, steeg de koers van bitcoin met ruim 2 procent tot ongeveer 10.900 dollar.

Meer