Pakistan slaat TikTok in de ban na ‘immorele’ beelden

Pakistan heeft besloten om sociaal medium TikTok te bannen. De reden zou zijn dat TikTok geen ‘immorele content’ wegfiltert uit zijn feed.

De orders uit Islamabad komen er nadat de Pakistaanse overheid TikTok al enkele waarschuwingen had gegeven over de inhoud die het medium verspreidt.

‘We hebben hen verschillende keren gevraagd om een efficiënt mechanisme te bedenken dat immorele content kan blokkeren’, zegt een topman binnen de regering. aan persagentschap Reuters.

Onvoldoende filter

‘Het platform heeft niet voldoende gedaan om de Pakistaanse autoriteiten te overtuigen. Daarom hebben die beslist om TikTok te bannen in Pakistan’, klinkt het.

In juli kwam er een finale waarschuwing naar de video-app met de vraag om expliciete beelden niet te laten zien in Pakistan.

Chinese app

TikTok is in handen van het Chinese ByteDance en ligt vanwege het thuisland nogal vaak onder vuur. In de Verenigde Staten is er nog veel onduidelijkheid over een reorganisatie binnen het bedrijf die de Amerikaanse president Trump moet tevreden stellen.

Ook in India is de app geblokkeerd en in andere landen zoals Australië kijken de overheden met argusogen naar de impact van TikTok. Eerder dit jaar bande Pakistan ook al video-app Bigo om vergelijkbare redenen. Premier Imran Khan heeft er een erezaak van gemaakt om expliciete beelden te verbieden in de conservatieve Islamitische republiek.

Meer