“Alles hangt nu af van de bereidheid bij de burgers om de nieuwe maatregelen na te leven”, reageert intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
“Alles hangt nu af van de bereidheid bij de burgers om de nieuwe maatregelen na te leven”, reageert intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). © UZ Leuven/Wim Feyaerts

Druk op ziekenhuizen stijgt zienderogen: “Voeren dagelijks strijd om niet te moeten opschalen”

De druk op onze ziekenhuizen neemt halsoverkop toe. In het hele land worden nu al 1.110 bedden ingenomen door coronapatiënten, van wie er 213 intensieve zorg nodig hebben. In Brussel en Antwerpen moesten ziekenhuizen zich al reorganiseren om de toestroom aan te kunnen, komende week is allicht ook het UZ Gent aan de beurt. “Alles hangt nu af van de bereidheid bij de burgers om de nieuwe maatregelen na te leven”, reageert intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven). 

11 reacties

  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Voorlopig moet er geen lock-down komen, maar wel een verstrengd beleid dwz een degelijke controle en optrekken van de boetes. Toestanden zoals in de Nieuwstraat in Brussel en zoals de jongeren op de Oude Markt in Leuven moeten stoppen en dat kan door gezond verstand, maar ook door effectief optreden van de politie mét boetes. Het is zoals gouverneur De Caluwé zei: de speeltijd is voorbij. Wie niet horen wil, moet het voelen.
  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Klopt philomena helemaal mee eens voor de jeugd is dit het zwaarste zij hebben niets meer geen contakten geen disco of fuiven ik versta dat er veel jeugd hulp zoeken sterkte voor onze jeugd
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Hoop dat de mensen nu stilaan de regels echt gaan beginnen volgen, ze zijn toch simpel, het enige waar ik nog begrip kan voor opbrengen zijn de beperkte contacten, zeker voor jonge mensen zijn die helemaal niet leuk.
  • Wim Haelewyn

    4 jaar geleden
    Hou je maar vast aan de takken van de bomen, het zal nog veeeel drukker worden!
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Willen jullie aub de maatregelen volgen en zelfs beter doen dan die 3 per maand. Blijf gewoon in uw kot en red levens. En ontmoet alle vrienden met 2 meter afstand en een masker. Echt niet moeilijk.