Bel20 eindigt de week op winst

De Belgische sterindex Bel20 zet het weekend in met een kleine winstmarge van 0,5 procent. Dat is in lijn met de Europese beurzen.

In de telecom was er reden tot gejuich. Telenet deed er 2,22 procent bij, net zoals Proximus. Dat aandeel steeg met 1,9 procent. Proximus maakte vandaag bekend dat het niet zal samenwerken met Huawei en dat stemt de belegger blijkbaar gerust.

Ook goede punten zijn er natuurlijk voor Galapagos. Dat farmabedrijf maakte vandaag via de Amerikaanse tak bekend dat zijn coronaremmer remdesivir wel degelijk goede resultaten behaald. De CEO zegt dat er tegen eind oktober voldoende remdesivir zal zijn om alle hospitaals van de vijf-daagse kuur te voorzien. Het aandeel klimt 2,2 procent.

Ackermans en Van Haaren eindigt de week in het rood, met een klein verlies van 0,35 procent. De overnemers van onder andere Brantano sluiten de week negatief, maar wellicht niet zo negatief als de Nederlandse overnemer van de Miss Etam-winkels, ook FNG-materiaal.

Voorlaatste in het rijtje is de industriële holding GBL. Die doet er 0,4 procent af. Ageas sluit het rijtje met een verlies van 0,66 procent.

Opvallend nieuws van bij Bekaert. Het staalbedrijf geeft vandaag obligaties uit om 200 miljoen euro op te halen. Dat doel heeft het ruimschoots overschreden: de vraag is dusdanig groot dat er al 350 miljoen euro is opgehaald. De obligatie-uitgifte is dan ook vroegtijdig afgesloten.

Meer