Kersvers premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Kersvers premier Alexander De Croo (Open Vld).

De Croo wil testcapaciteit verdubbelen

Als het aan premier Alexander De Croo (Open Vld) ligt, moet de testcapaciteit tegen eind deze maand verdubbeld zijn. Dat verklaarde de regeringsleider op Het Journaal op Éen.

20 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Verdubbelen? De labo's doen er nu al 72 uur en langer over om de tests te analyseren. En sneltests zijn in Belgie blijkbaar niet nodig. Dat worden weer frustrerende toestanden met een hoop overwerkt medisch personeel. En iedereen zit nu al op zijn tandvlees. Ik zou kiezen voor de korte pijn: grenzen dicht, alle horeca en niet-noodzakelijke winkels en bedrijven dicht, bubbels van 0 personen, geen feesten, fuiven, bijeenkomsten, complete isolatie voor iedereen tot 1 maart 2021. En dan zien we wel.
  • Marc Saerens

    4 jaar geleden
    De enige test die momenteel plaats vindt, is hoe de regering in 2024 zal aankomen. En tot op heden zal dat niet schitterend zijn als ze niet eerder in de touwen hangt.
  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Het niet of wel aankopen van de snelle testkits buiten beschouwing gelaten. Hopelijk bij het verdubbelen dat het gekwalificeerde afnemers van de test bij de mensen zijn. Het gaat nu nog maar amper om voldoende handen te hebben en dan gaan ze misschien "helpers" toevoegen die er geen kaas van gegeten hebben.
  • Luc Corneillie

    4 jaar geleden
    Er zou meer getest worden, maar de regering is zijn bestelling van testkits vergeten te plaatsen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als je een code krijgt door contact tracing zou de test gratis zijn. Maar je moet het wel nog altijd via de overbelaste huisarts regelen. Geen info te vinden hoe je met een dergelijke code zelf een afspraak anders kunt regelen voor een test.