© Luk Weyens

Dag van het Trekpaard zondag in Molenstede

DIEST -

De sociale onderneming De Winning van Lummen organiseert op zondag 11 oktober Dag van het Trekpaard in Molenstede. Tijdens een georganiseerde wandeling, ondersteund door toerisme Diest, kan je deze imposante dieren, erkend als cultureel erfgoed, live aan het werk zien.

Cultureel erfgoed aan het werk

 

De eigenaar van een bos gelegen aan de Turnhoutsebaan in Molenstede wil zijn bos verjongen. Daarvoor wordt het bos met 30% uitgedund op een ecologische en verantwoorde manier. We houden rekening met de inlandse diversiteit en toekomstbomen, zodat dit bos een waardevol boslandschap wordt. De trekpaarden zijn hiervoor een ideaal middel omdat ze weinig schade toebrengen aan de bodem, ze werken milieuvriendelijk en bovendien een parel voor het oog. Tijdens de georganiseerde wandeling kan je de werken van dichtbij bekijken.

“Ik heb als kind nog geweten dat sommige weides in Webbekom door paarden werden bewerkt. Deze dag van het trekpaard is pure nostalgie en dit stuk erfgoed moeten we dus koesteren.”, schepen van erfgoed Geert Cluckers.

De Dag van het Trekpaard loopt van 10 tot 18 uur. Deelname is gratis, maar je moet je bezoek wel reserveren op toerismereservatie@diest.be.

 LW

Aangeboden door onze partners