Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld 3.275 nieuwe besmettingen per dag in ons land, piekdagen van meer dan 5.000 gevallen

Tussen 30 september en 6 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 3.274,6 nieuwe coronabesmettingen bevestigd. Dat blijkt vandaag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 80 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Afgelopen maandag en dinsdag, de twee laatste dagen waarvoor de dagcijfers bekend zijn, waren er meer dan 5.000 nieuwe gevallen.

42 reacties

  • Pieter Werlo

    4 jaar geleden
    Zelf hou ik me aan de regels, want heb geen zin om dat virus onder de leden te krijgen. Wat ik me wel afvraag: hebben de grafieken met betrekking tot besmettingen en zelfs die ratio veel betekenis? Het enige echt relevante zijn de bezetting van ziekenhuizen en intensieve in het bijzonder en daar zitten we nog ver onder de piek van april. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat dat zo blijft.
  • Dirk Verschueren

    4 jaar geleden
    In deze regering zit nog Wilmès, de open Vld'ers zijn er ook nog en Annemans is ook nog steeds adviserend expert. Dus er komen versoepelingen aan.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Ik stel mij de vraag of het voldoende is om glazen goed te spoelen in cafés en studenten cafés om terug te gebruiken. Dan hebben bubbels van Max 3 weinig tot geen effect evenals mondmaskers. Denkelijk wordt het virus gedood bij voldoende hoge temperatuur. Wegwerpbekers zou waarschijnlijk effectiever zijn om de verspreiding tegen te gaan.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Denk dat we eerder kunnen stellen dat het gezond verstand bij velen niet werkt dan de muilkorven, Levi Raes. Het mondmasker moet je bovendien combineren met afstand houden, wat velen niet doen. Velen zijn sterk in allerlei uitvluchten uitvinden. Er zijn er zelfs die in hun kromdenken het onwetenschappelijk vinden om groepsimmuniteit uit te sluiten. Terwijl wetenschappelijk alles er op wijst dat die niet ontstaat en het dus Russische roulette spelen is om daar op te gokken.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    @Veerle De Cock. Als u deze cijfers minimaliseert begrijp u niet wat het is. Als je dagelijks er mee geconfronteerd wordt in de zorg zie je de ernst echt in. Velen kijken de dood in de ogen. Weet dat er geen echte behandeling voor bestaat dan enkel ondersteunende therapie. Dit in afwachting van een veilig effectief vaccin waarop de ganse wereld wacht. Ook voor u. Hopelijk heeft u nog niemand van familie of naasten verloren aan covid-19. Velen wel zonder afscheid te kunnen nemen.