Premier De Croo
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo

INTERVIEW. Premier Alexander De Croo over vermijden lockdown: “Welke zekerheid heb je nog in een wereld als vandaag?”

Iets meer dan een week is Alexander De Croo (44) al premier, maar veel tijd om daarover na te denken heeft hij nog niet gehad. “Maar in tegenstelling tot wat ongeveer half België dacht, moest ik niet per se premier worden. Zo heb ik nooit geredeneerd.”

113 reacties

  • Yaya Canango

    4 jaar geleden
    Enigste zekerheid:iedereen moet sterven...
  • Karine Roeland

    4 jaar geleden
    Waarom als ze nooit minister of premier willen zijn of worden, zijn ze toch maar al te blij als ze het wel worden? Wat bedoelt hij met: "Er zijn meerdere rollen die ik had kunnen spelen"? Is hij een acteur of een politieker?
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Beste premier geef ons zekerheid over de staatsschuld, klimaat, Marrakesh e.a. migratie, abortus, transfers, pensioenen, belastingen, Zorg, Brexit, justitie, u doet zich, niettegenstaande nog vele op komst zijnde ruzie’s, Sterk voor maar u hebt dat, ook in het verleden, niet geweest.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Carlo Devos geeft aan dat deze regering maar een gevaar kent op mislukken en dat is de staatsschuld. Zijn klimaat, Corona, belastingen, pensioenen, één man één stem, miljarden transfers, justitie, Brexit dan van minder belang? Of denkt deze regering dat de kiezers dat zullen vergeten?
  • Roger Vanthillo

    4 jaar geleden
    Welke zekerheid heb je met deze regering ? Over de uitgaven is men duidelijk. Hoe dit alles gaat betaald worden zijn ze bij de liberalen wolliger. Van Quickenborne vertelt hierover in De Afspraak een ander verhaal dan Bouchez ? Het gaat altijd wel over de sterkste schouders, hoe sterk wordt niet gezegd, maar Bouchez vertelt er voorwaarden bij :1/3 inkomsten, samen met 1/3 besparingen en nog eens 1/3 diversen ? De mensen die vroeger hebben gewerkt en gespaard weten niets wat hun te wachten staat