Gebruikers van hippe beleggingsapp Robinhood doelwit van hackers

Een aantal gebruikers van Robinhood zijn slachtoffer geworden van een aanval door hackers. Dat meldt de hippe Amerikaanse beleggingsapp in een mededeling.

De hackaanval verliep via de e-mailadressen van bepaalde gebruikers. De systemen en databases van Robinhood zelf zijn niet getroffen door de aanval, stelt het bedrijf. ‘We werken actief samen met de gebruikers in kwestie om hun accounts te beveiligen’, klinkt het nog in de mededeling.

De hippe beleggingsapp, die meer dan ooit millennials aanzet tot beleggen, is nu 11,7 miljard dollar (9,8 miljard euro) waard. Critici halen aan dat het hyperpopulaire platform te veel weg heeft van een online casino, waardoor onervaren beleggers de gevaren van aandelenhandel onderschatten. Zo pleegde een 20-jarige gebruiker zelfmoord, omdat hij dacht dat hij 730.000 dollar in het rood stond na handel met opties.

Begin deze maand raakte bekend dat Robinhood onder de loep genomen wordt door de Amerikaanse beurswaakhond SEC rond mogelijke fraude bij flitshandel. Volgens de zakenkrant is het onderzoek in een vergevorderd stadium aanbeland. Als Robinhood effectief iets fout deed, dan kan het opteren voor een schikking waarbij het bedrijf 10 miljoen dollar neertelt.

Lees ook:

Meer