Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

OVERZICHT. Opnieuw tal van meldingen van besmettingen in Vlaamse woonzorgcentra

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de woonzorgcentra neemt weer toe. In de Vlaamse woonzorgcentra is het aantal besmettingen op één week tijd bijna verdubbeld, zo bleek gisteren uit cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ook vandaag worden nieuwe besmettingen gemeld in woonzorgcentra, onder meer in Machelen, Sint-Lievens-Houtem, Lebbeke en Steenokkerzeel. Een overzicht.

25 reacties

  • Kato De Cock

    4 jaar geleden
    Wanneer je partner of kinderen positief zijn, moet je als medewerker van een WZC toch nog gaan werken. Ben je zelf positief, ook komen werken (Bij de Covid-bewoners weliswaar). Dit allemaal door onderbemanning. Als je je gal wil spuwen, doe dit dan op het beleid (van Beke en de Vlaamse regering) en niet op het personeel, a.u.b.
  • Petra Roussel

    4 jaar geleden
    Dochter getest vooraleer ze mocht beginnen aan stage. Na 5 dagen stage opnieuw getest nadat ze had moeten samenwerken met een personeelslid dat positief testten tijdens die 1e week stage. Probleem zit hem bij veel werkgevers (en niet enkel in de zorg) die geen duidelijk ziekte/Corona beleid handhaven.
  • Sonja VanDeWiele

    4 jaar geleden
    Ik ben verpleegkundige in een WZC. Tot op heden is er bij ons geen enkele bewoner positief getest op covid19 en ook niemand van het zorgpersoneel. Wat wel al een paar maal is voorgevallen is dat familie van de bewoner positief testte of in aanraking is geweest met een besmet persoon. Eén iemand van het bezoek heeft zelfs verzwegen dat ze positief getest was , via contacttracing is het ontdekt. Dus, de oorzaak bij het personeel leggen lijkt mij onterecht.
  • Sammy borgoo

    4 jaar geleden
    Had iemand iets anders verwacht. Men leert gewoon niet met fouten uit het verleden (nog niet zolang maart/april/mei) omgaan. Bezoekers en studenten die stages doen moesten al twee weken geleden geweigerd zijn in woon-zorgcentra’s.
  • Viviane Vogels

    4 jaar geleden
    De ernst van de situatie moet nu toch zeker ook bij jongeren, zeker universtaire studenten die de toekomst in hun handen hebben duidelijk zijn. En laat de politiekers een voorbeeld zijn en niet bruingebrand van hun skiverlof binnenkort op TV komen en gezellig aan hun zwembad en in hun grote tuin!! Een groot deel vd bevolking houdt zich erg streng aan alle regels. Die groep vindt zich bedrogen. Politici..."wij raden af.." helpt niet! Duidelijkheid!!