Direct naar artikelinhoud
Tiger King

‘Tiger King’-ster Doc Antle aangeklaagd voor dierenmishandeling

Doc Antle (midden) toont een van zijn wilde dieren.Beeld RV

Dierentrainer Bhagavan ‘Doc’ Antle (60), een van de gezichten uit de populaire Netflix-docuserie Tiger King, heeft het aan de stok met justitie. De realityster is in Virginia aangeklaagd voor onder meer dierensmokkel en -mishandeling.

en

Procureur-generaal Mark Herring zei vrijdag dat een maandenlang onderzoek heeft uitgewezen dat Antle en de eigenaar van een dierentuin leeuwenwelpjes hebben gesmokkeld tussen Virginia en South Carolina. Ook twee van zijn dochters zijn aangeklaagd voor onder meer dierenmishandeling.

Antle werd eerder dit jaar bekend door de veelbesproken serie over de extravagante dierentuinhouder Joe Exotic. In Tiger King was te zien hoe Antle er meerdere vrouwen op nahield die, net als hij, werkten met de vele tijgers en andere wilde dieren in zijn park. Een ex-medewerkster vergeleek haar tijd bij Antle zelfs met een sekte.

Ook Joe Exotic kwam in de problemen. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit wegens dierenmishandeling en het plannen van een moord op zijn aartsvijand, dierenactiviste Carole Baskin.