VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Van Ranst: “Best ook in Vlaanderen sportkantines sluiten”

Ook in Vlaanderen moeten kantines van sportclubs - als het aan viroloog Marc Van Ranst ligt - de deuren sluiten. Dat verklaarde hij in de studio van VTM Nieuws. Wallonië heeft deze maatregel ingevoerd nu het aantal coronabesmettingen ginds pijlsnel toeneemt. Van Ranst ziet zulke sluiting liever over het hele land ingevoerd.

11 reacties

  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Sportkantines direct sluiten, een vriend van mij stippelt het beleid in zijn club mee uit, de bezoekers lachen er gewoon mee, volgen geen enkele regel, bestellen aan de toog, schuiven tafels bij mekaar, negeren borden en lachen zijn club gewoon uit, totaal geen verantwoordelijkheid als ze nuchter zijn, moet je niet vragen als ze gedronken hebben. natuurlijk zij er geen problemen Tom De Clerck als men ze hun zin laat doen, inkomsten belangrijker dan gezondheid, ze zorgen voor hun eigen sluiting.
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Van Ranst heeft niets te beslissen, anders moet hij maar meedoen aan de verkiezingen. Hij kan feiten geven als wetenschapper en adviseren. Het is aan de regering om beslissingen te nemen. In kantines waar ik kom zijn geen problemen.
  • Kevin Limpens

    4 jaar geleden
    Kunnen we niet gewoon Zweden volgen? Dit blijkt toch veel effectiever..
  • Anne Nonsia

    4 jaar geleden
    Wat er gebeurt in voetbalkantines tart gewoon alle verbeelding. Nog steeds worden daar tafels bij elkaar getrokken en zitten zo tientallen mensen op elkaar zonder mondmasker en zonder dat ze tot elkaars bubbel behoren. Zelfs met 4 aan een tafel is daar te veel want die zitten echt niet in elkaars bubbel, de uitzondering daar gelaten. Zo snel mogelijk sluiten die handel.
  • kurt plancke

    4 jaar geleden
    Ik ben zaterdag in 3 verschillende voetbalkantines geweest en 90% hield hun aan de regels, en de andere 10% werd erop gewezen. Volgens mij was er geen enkel probleem