.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

COLUMN. Wij willen weer broeierig in een nachtclub dansen, verhitte gesprekken voeren met vrienden op café. Niet dit lauwe leven op kamertemperatuur

'Alstublieft, neen.' Meer kon een mens eigenlijk niet denken, toen een tweede lockdown deze week ter sprake kwam. Neen, niet nog eens. De eerste keer was het nog een beetje spannend, als in een film, de enige plek waar we voor 2020 al van een lockdown hadden gehoord. Doorgaans was dat een matige griezelfilm op zaterdagavond, waarbij dinosaurussen een Amerikaans dorpje bedreigden, dat de grenzen sloot. Daarna ging je slapen.

9 reacties

  • Lesley Huyens

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom iedereen toch zo snakt naar uitgaan tot een stuk in de nacht. Wat is er zo rot aan gewoon thuisblijven als koppel of gezin? Niks zo gezellig als in de avond als gezin thuis te zijn. Ik heb echt genoten van de lockdown. Rust buiten, geen overvolle terrassen. Leer eens blij te zijn met wat je thuis hebt ipv altijd op stap te willen gaan
  • Frank Deridder

    4 jaar geleden
    Ik mis ook wel de sfeer van een goed concert of een donkere fuif maar is de constante overdrive/overconsumptie waarin we nu terug verkeren dan echt zoveel beter?
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Het kon deze zomer niet op. Doe niet flauw, we hebben in ons eigen voeten geschoten. Het is voor sommigen zelf teveel gevraagd om aan de kassa van de supermarkt wat te wachten tot er voldoende plaats is vooraleer alles op de band te leggen. We leven tenslotte in een maatschappij waar het individu centraal staat, ikke ikke en de rest kan stikken.
  • Wesley Vlaminck

    4 jaar geleden
    Wat is er mis met thuis zijn? Wij zijn 15j getrouwd en 22j samen, gaan nooit naar een club of dancing, hooguit eens op restaurant. En nog steeds gelukkig!
  • Bart Dierickx

    4 jaar geleden
    Terug naar normaal en leren leven met de wet van de natuur