©  AP

Coronacijfers stijgen sneller dan verwacht: “Gisteren 7.950 positieve tests. Burgers, neem uw verantwoordelijkheid”

Bron: BELGA

De coronacijfers blijven de slechte kant opgaan. Op alle vlakken. Tussen 1 en 7 oktober zijn in België gemiddeld 3.749 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd, zo blijkt zondag uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een stijging met 89 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. “Burgers, neem uw verantwoordelijkheid”, zo roept Dirk Devroey, decaan van de faculteit geneeskunde en farmacie aan de VUB, op.

Volgens het dashboard van Sciensano zijn woensdag 7 oktober maar liefst 6.083 besmettingen vastgesteld. Een derde daarvan in Vlaanderen, 45,3 procent in Wallonië en 19,5 procent in Brussel. “Gisteren waren er 7.950 positieve tests”, aldus Devroey op Twitter. “De cijfers stijgen sneller dan verwacht en het virus treft opnieuw ouderen en woon-zorgcentra. Burgers, neem uw verantwoordelijkheid.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De stijgende tendens in het aantal coronabesmettingen blijft zich dus doorzetten. Zaterdag was nog sprake van een stijging met 80 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de epidemie zijn al 156.931 mensen in ons land besmet geraakt.

Meer ziekenhuisopnames en overlijdens

Ook het aantal hospitalisaties blijft toenemen. In de ziekenhuizen zijn de voorbije week gemiddeld elke dag 119 mensen opgenomen, een stijging met 66,7 procent. Er liggen momenteel 1.257 mensen in het ziekenhuis, onder wie 226 op intensieve zorgen.

Tussen 1 en 7 oktober zijn gemiddeld 15 mensen per dag overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat blijkt zondag uit de bevestigde cijfers van Sciensano. Dat is een toename met 96 procent tegenover de vorige periode. (thv ,mtm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer