Stalen Deuren Huys, Luc Roymans, Ellis Humblé
Volledig scherm
PREMIUM
© Stalen Deuren Huys, Luc Roymans, Ellis Humblé

Weinig lichtinval in huis? Onze woonexpert toont 4 manieren om meer licht te creëren

Onze woonexpert Bjorn Cocquyt speurt elke week de vastgoedmarkt af, op zoek naar een huis met potentieel dat je zelf misschien niet direct ziet. Vandaag: een woning die aan de achterzijde meer lichtinval kan gebruiken. Aan de hand van realisaties van professionals toont onze expert hoe je dit kunt realiseren. “Met een groot raam wek je meteen de indruk dat je in een villa staat.”

0 reacties

  1. De lente begint en dan kunnen niet alleen steenmarters voor schade zorgen in en rond je woning: hoe bestrijd je deze 6 “plaagdieren”?
    PREMIUM

    De lente begint en dan kunnen niet alleen steenmar­ters voor schade zorgen in en rond je woning: hoe bestrijd je deze 6 “plaagdie­ren”?

    Ratten of muizen in je huis, mollen die je gazon omwoelen, steenmarters die je autokabels stuk bijten ... ‘Plaagdieren’ – vroeger ongedierte genoemd – kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. En hoewel ze zeer nuttig kunnen zijn voor ons ecosysteem, houden we ze toch liefst ver uit onze buurt. Hoe zorg je daar op een diervriendelijke manier voor, zeker nu het mooier weer wordt en ze volop voedsel zoeken? Kristof Baert, dierenarts en onderzoeker bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) legt uit.
  2. Wat kun je doen als je huurwoning niet in orde blijkt? Expert: “Zelf huur inhouden is niet slim”
    PREMIUM

    Wat kun je doen als je huurwoning niet in orde blijkt? Expert: “Zelf huur inhouden is niet slim”

    Vlamingen hebben een baksteen in de maag, maar er wordt ook volop gehuurd. Meer dan twintig procent huurt een woning op de private markt, goed voor zo’n 550.000 huishoudens. Helaas voldoet ongeveer de helft van die huizen niet aan de wettelijke normen. Hoe weet je of jouw huurwoning daar ook toebehoort? En wat kun je dan doen? Joy Verstichele van de Huurdersbond vertelt wat je rechten zijn: “Deze piste is weinig bekend, maar een goede eerste én kosteloze stap.”