ANP
Volledig scherm
© ANP

Margot Cloet (Zorgnet-Icuro): “Laat mensen uit evenementsector helpen in de zorg”

Margot Cloet, de topvrouw van Zorgnet-Icuro, heeft zondag in actualiteitenmagazine De Zevende Dag een opmerkelijk idee gelanceerd. Ze stelde voor om mensen die tijdelijk werkloos zijn door de coronacrisis - zoals mensen in de evenementensector - te laten bijspringen in de zorg, die door de stijgende coronacijfers weer meer onder druk komt te staan. 

17 reacties

  • Moniek Smets

    4 jaar geleden
    , het is niet de bedoelingen om mensen die geen zorgkundige zijn die taken te geven , maar deze mensen doen meer dan voor de ouderen zorgen . Ze helpen met eten ,praten met de mensen als ze er de tijd voor krijgen , en voor die kleine dingen moet je geen opleiding hebben . Maar ja sommige voelen zich te goed om dat te doen .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ik begrijp die uitspraak wel maar het is voor die mensen een totaal verschillend werkklimaat. Sommige jobs zijn niet voor iedereen weggelegd en de werksfeer is bepalend voor iemand's welvoelen. Maar herscholing in de evenementensektor zou een must moeten zijn. Arbeiders die afgedankt worden kunnen ook niet bij de pakken blijven zitten.
  • Yves Banck

    4 jaar geleden
    Misschien al onze "experten" inschakelen? Dan werken ze eindelijk eens ipv de media te teisteren
  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    Men kan ook de overbodige politici en de volledige cast van de FOD en diva wetenschappers inschakelen dan doen ze ook iets nuttig en dit kan gratis,want ze hebben al een loon om u tegen te zeggen.
  • Alexa Grieken

    4 jaar geleden
    Zeer goed voorstel, met een korte opleiding kan er zeer veel ondersteuning gegeven worden. Men kan niet eeuwig blijven doppen want dit gaat nog jaren duren. Omscholen en ergens anders werken.