Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Cultura RF

Tekort aan telefonisten bij noodcentrales in Antwerpen en Brussel: “Mensen moeten soms minutenlang wachten”

Vakbond ACV Openbare Diensten vraagt een onderhoud met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over het tekort aan telefonisten bij de noodcentrales 101 in Antwerpen en Brussel. Die tekorten lopen volgens afgevaardigde John Pollet op tot 40 procent.

2 reacties

  • anouk van bockstaele

    4 jaar geleden
    Er zijn nochtans werklozen genoeg!
  • Karel Flanders

    4 jaar geleden
    We gaan ook hierin het VK achterna. Gelieve nog eens de programma's van de alarmcentrales en de ambulances van daar te bekijken.
  1. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren
  2. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    33

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”