Aston Martin van koning Boudewijn brengt 271.000 euro op, BMW van Griekse koning geveild voor 2,13 miljoen

 ©  Bonhams

Op een veiling in Knokke van veilinghuis Bonhams zijn zondag bijzonder hoge bedragen betaald voor een reeks bijzonder knappe oldtimers. Een Aston Martin die nog van koning Boudewijn geweest is bracht 271.000 euro op, de BMW van de Griekse koning Constantijn II liefst 2,13 miljoen euro.

De Aston Martin DB2/4 van koning Boudewijn is de wagen waarmee de vorst in 1956 incognito naar de Duizendjarige Eik in Lummen karde en er op een bietenveld een gesprek aanknoopte met enkele nietsvermoedende landbouwers.

Volgens royaltywatchers reed koning Boudewijn meermaals in de sportwagen naar de Côte d’Azur, met de toenmalige prins Albert op de passagierszetel. Anoniem en met een Franse nummerplaat om de kans op herkenning te minimaliseren. Maar ook op Limburgse wegen werd de exclusieve Aston Martin in de jaren ‘50 gespot. De wagen bracht uiteindelijk 271.745 euro op.

LEES OOK. Te koop: de rode Aston Martin waarmee koning Boudewijn door Limburg reed en stopte om een frietje te eten

Een ander paradepaardje van de veiling was de BMW 507 Series II Roadster uit 1959 die eigendom is van de Griekse koning Constantijn II. De bolide bracht liefst 2,13 miljoen euro op.

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen