© BERT DE DEKEN

PvdA wil zetel in de gemeenteraden van Turnhout en Geel

Er is dringend nood aan een sociale stem in de oppositie. Dat zegt Wout Schafraet (30), die zich als lijsttrekker van de PvdA voorbereidt op de volgende verkiezingen, die in 2018 plaatsvinden.

Guy Van Nieuwenhuysen

Voor de meeste Turnhoutenaren is Wout Schafraet een nobele onbekende. Deze dertigjarige beroepsmuzikant is een geboren en getogen Antwerpenaar die twee jaar geleden in functie van de politiek naar Turnhout verhuisde. De PvdA wil in alle steden ‘de handen mee vuil maken’ en zet daarvoor zijn pionnen in. In de Kempen lonkt de extreemlinkse partij naar een plaats in de gemeenteraden van Turnhout en Geel.

“Ik ben vanwege de politiek verhuisd, maar ik heb Turnhout de voorbije twee jaar leren kennen als een fijne stad”, zegt Wout. “Ik woon met mijn gezin in de Gemeentestraat en ik kom hier veel onder de mensen. Ik woon hier graag. Hoewel ik nog maar twee jaar Turnhoutenaar ben, denk ik dat ik de stad al beter ken dan sommige schepenen.”

Gezonde lucht

Turnhout heeft een eerder links stadsbestuur. Toch is Wout Schafraet overtuigd dat de stad nood heeft aan meer linkse, of aan linksere politici. “In Turnhout is de volledige oppositie rechts of extreemrechts. Deze stad heeft nood aan een sociale stem in de oppositie. Dat is onze ambitie. Met een of twee verkozenen in de gemeenteraad kunnen we een dijkbreuk veroorzaken. Er moet ook een linkse waakhond in de oppositie zitten, anders duw je de meerderheid naar rechts.”

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER