Regenbooglasagne met groenten
Rode bietjes, spinazie, tomaat, pompoen, de kleurrijke ingrediënten van deze lasagne doen je de gure herfst op slag vergeten! En dan heb je nog niet eens geproefd... Tip: mix de geroosterde pompoen tot crème om het geheel supersmeuïg te maken.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
250 g pompoenblokjes
4 rode bietjes (voorgekookt)
350 g spinazie
bosje tijm
2 blikken tomatenblokjes (800 g)
16 lasagnebladen
200 g ricotta
150 g mozzarella, in plakjes
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 el gedroogde oregano
scheutje melk
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
Snipper de ui en bak, samen met een geperst teentje look, glazig in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe. Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met de gedroogde oregano, peper en zout. Zet de plaat 20 minuten in de oven tot de pompoen zacht is. Schep daarna in een blender, giet er een scheutje melk bij en mix glad.
Fruit het resterende teentje look in olijfolie en voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken, schep in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Roer er de ricotta onder en kruid met peper en zout. Snij de rode bietjes in plakjes.
Schep een laag tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel er 3 à 4 lasagnevellen over. Schep er de spinazie op en leg er opnieuw lasagnevellen op. Schep er de pompoencrème op, leg er opnieuw lasagnebladen op. Een laag tomatensaus en een laag lasagnebladen. Verdeel er nu de bietjes over en opnieuw een laag lasagnevellen. Eindig met mozzarellaplakjes, geraspte Parmezaanse kaas en nog wat extra blaadjes tijm.
Zet de lasagne 40 minuten in de oven.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
-
Independer
Dit zijn de 5 populairste autokleuren en zo beïnvloedt de kleur van je wagen de prijs
-
Mijnenergie
Meeste energieoverstappen in anderhalf jaar door lage prijzen: waarom een switch ook voor jou nu de moeite kan zijn
De sterke daling van de energieprijzen brengt een haast ongezien aantal leverancierswissels teweeg, zo blijkt uit data van Mijnenergie.be. Meer dan 15.000 gezinnen stapten deze maand via de vergelijkingssite al over naar een goedkoper energiecontract. Aangezien de prijzen op de energiebeurzen de voorbije weken stegen, komt er na Pasen mogelijk een einde aan de dalende prijscurve. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”