Tiana Pereira (21) en Muhammed Tanrikulu (22).
Volledig scherm
PREMIUM
Tiana Pereira (21) en Muhammed Tanrikulu (22). © Gregory Van Gansen/Photonews

“We krijgen piek aan donkere gedachten”: jeugdplatform wil dat zelfs een dipje bespreekbaar wordt

Er komt dit najaar een piek aan van psychische problemen bij jongeren. Dat zegt jeugdinformatieplatform WAT WAT. De meldingen over depressies, angst en eenzaamheid evenaren nu al het niveau van de eerste golf. Een campagne moet dat thema nu bespreekbaar maken: voel je je eens wat minder, praat er dan over. Ook als het maar om een gewoon dipje gaat.

19 reacties

  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Ben ook jong geweest en hield ook van pret maken met vrienden en feestjes. Maar dit jaar, en ik hoop dat het dan eindigt ergens, vragen we aan "iedereen" een inspanning. En weet je met jezelf geen blijf, sport dan of ontwikkel voor jezelf een tijdverdrijf. Het is nu dat jongeren moeten inzien dat er ook mindere momenten kunnen opdoemen. De generatie voor mij kende de oorlog. Denk je dat dat leuk was voor de jeugd? Kop op en vecht samen.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Dat ze zien van iedere dag 1 uur te gaan wandelen, kunnen ze tegelijkertijd de rootzooi van hun leeftijdsgenoten oprapen op straat. Ze zullen zich al een pak beter voelen.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Deze tijden zijn voor niemand leuk en iedere generatie zal zo zijn eigen uitdagingen en verdrietigheden hebben. De jeugd moet daar ook mee leren leven. Pijn, verdriet en moeilijkheden horen nu eenmaal bij het leven. Stop dat gepamper.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik begrijp die jeugd wel en dat het ook niet gemakkelijk voor hen is. Misschien moeten ze nu ervaren dat het beter is enkele goede vrienden-vriendinnen te hebben dan te verzinken in een feestmassa. Na Covid-19 zal er een immens feest losbarsten zoals bij de bevrijding. Dat ze hun bakken bier nu al opslaan want ik voorzie tekorten.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wij als oorlogsgeneratie kunnen nul begrip opbrengen voor zoiets ,niks meegemaakt en ofwel hebben ze bij minste een dip of burn out.Tegen niks bestand maar als op feesten ,zuipen en dergelijke aankomt wel de eerste in de rij.Misschien is de leger-dienst terug invoeren ook een oplossing ,nu werken de meeste sowieso eerste jaar niet dan zouden ze nog een beetje gehard worden voor 't leven.