Bart Mesuere
Volledig scherm
© Bart Mesuere

Zo overrompelde coronavirus in anderhalve maand tijd ons land

UGent-onderzoeker Bart Mesuere heeft op Twitter een interactieve kaart gedeeld die op een ontnuchterende manier toont hoe het nieuwe coronavirus in anderhalve maand tijd ons land helemaal overspoelde. “Het ziet er allemaal niet zo goed uit”, zegt hij.

26 reacties

  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Die kleurkaarten zijn geen correcte weergave. Altijd rekenen per 100000 inwoners terwijl de meeste gemeenten zelf geen 20000 halen dus 1 besmette is er 5 per gemeente dan. Wat een superberekening toch .Hopelijk zijn ze toch slim genoeg om dit niet door te trekken naar het hele landl want dan zouden we zeker met 100milj zijn in Belgie.
  • Wim Salomon

    4 jaar geleden
    Ja, ze moesten dringend het reizen toelaten. Waren ze allemaal thuis gebleven, dan was dit niet gebeurd.
  • Marcel Vande Velde

    4 jaar geleden
    Marcel Vande Velde Belgie op de tweede slechtste plaats en enkel een paar lapmiddelen. In uk alle cafes en restaurants dicht dit ook in Ierland en tevens ook slechts noodzakelijke verplaatsingen toegestaan. Gaan we hier in Belgie wachten tot kalf verdronken is?
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Economie boven alles.
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    Wel, het virus gaat stevig uit ! Overal kermis ! Daarbij geholpen door jan en alleman die het dansje niet willen begrijpen. Bravo ! Verwijt het desnoods de stand van zon en maan, de laksheid of domheid van onze regenten, dus Beke, De Block, Annemans, Jambon, Weyts ... of "de instellingen" (dan spaar je die dubbelzinnige kwezels) maar blijf op afstand en beperk elk contact. Poepsimpel.
  1. INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”
    PREMIUM
    61

    INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Veront­waar­di­ging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

    Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.