©  ANP

Edegemse opa tien jaar in cel voor misbruik kleinkinderen

De rechtbank heeft vrijdag een 69-jarige man uit Edegem veroordeeld tot tien jaar cel. Hij had zich vergrepen aan zijn stiefkleindochter en aan zijn kleinkinderen. De man had ook zijn dochters seksueel misbruikt, maar die feiten zijn intussen verjaard.

De echtgenote van de beklaagde was op 30 januari naar de politie getrokken om aangifte te doen van zedenfeiten. Ze had op de gsm van haar man naaktfoto’s van haar 6-jarige kleindochter aangetroffen. Toen ze hem met de foto’s confronteerde, probeerde hij ze te wissen, maar de vrouw had ze al naar zichzelf gestuurd.

De zestiger werd verhoord en zei dat hij kampte met geheugenproblemen. Hij kon het zich allemaal niet meer zo goed herinneren. Zijn stiefkleindochter werd verhoord. Hij had niet enkel naaktfoto’s van haar gemaakt, maar bleek haar ook met zijn vinger gepenetreerd te hebben. Op zijn gsm werd een filmpje daarvan gevonden. Op zijn laptop stonden ook naaktfoto’s en filmpjes van zijn vier kleinzonen en -dochter. Hij ontkende dat met hen iets seksueels gebeurd was, maar drie van hen spraken dat tegen. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER