De app Coronalert.
Volledig scherm
De app Coronalert. © BELGA

App ‘Coronalert’ al bijna miljoen keer gedownload

De Belgische app ‘Coronalert’, die bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is sinds de lancering al meer dan 970.000 keer gedownload. Dat is maandag vernomen bij professor Bart Preneel, een van de ontwikkelaars van de app. 

15 reacties

  • Tom Maïté

    4 jaar geleden
    Niet downloaden maar vertrouwen op je dokter in de plaats. Hier familielid bericht gekregen op de app dat hij negatief was. En 3dagen later via huisarts op labotest gezien duidelijk positief ! Die app is zeker mee verantwoordelijk vo stijgende besmettingen
  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Probleem is dat je dus altijd je telefoon bij moet hebben. En het gebeurt dus al eens dat je hem thuis laten liggen hebt, of in de auto.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Kan men a.u.b. dit eens wat sensibiliseren of zelfs verplichten ? Als je iemand kan verbieden om van alles en nog wat te doen om het virus te bestrijden, kan dat er ook nog wel bij ! Het vraagt geen enkele inspanning. Desnoods gewoon pushen via de playstore.
  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Nog tien miljoen te gaan als het echt doeltreffend moet zijn. (En dan er ook nog gebruik van maken..)
  • mich lee

    4 jaar geleden
    En je kan niet aangeven dat je positief bent. Je moet een code genereren bij een test, maar op de testing kan de dokter of verpleger er niets mee aanvangen. Dus is er niemand positief? Tweemaal iemand getetst, gelukkig negatief, maar die code hadden ze niet nodig? Wat voor nut heeft die app dan?